Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев за винетките: Това е стил на управлението - липса на прозрачност и отговорност

Президентът Румен Радев разкритикува управлението заради проблемите с електронните винетки. Според държавния глава това е олицетворение на стила на управлението - "липса на прозрачност, отчетност и отговорност", обясни Радев. 

В отговор на критиките към своята новогодишна реч президентът посочи, че не разбира защо "някои се страхуват от истината". 

"Всички моменти са неудобни, когато трябва да се излъчват неудобни истини. Никой не е излязъл от кризата с оди, а с посочване на проблемите. Мисля, че за хората е много по-голяма надежда посочването на проблемите, отколкото захаросани приветствия", допълни Радев. 

Президентът се спря и на въпроса с придобиването на нови изтребители. Според него конкурсът е бил удар по България. "Настоявах да се спази процедурата и финансовата рамка. Това е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството обаче направи точно обратното - обяви победител в разрез с правилата. Дори се ангажира да надплати огромна сума", обясни държавният глава. 

Радев изтъкна, че конкурсът е удар и по американските ни партньори, защото "в очите на българите те спечелили конкурса с политически лобизъм, а не по правилата".

Facebook logo
Бъдете с нас и във