Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев за Венецуела: Гражданите могат лесно да направят аналогия с положението в България

Президентът Румен Радев предупреди правителството да внимава, когато представя мотиви за позицията си за Венецуела, защото лесно българските граждани можели да направят аналогия с положението у нас. За пример Радев даде позицията на кабинета, че във Венецуела има тежка, остра, политическа, социално-икономическа, хуманитарна криза и криза на сигурността, която се усложнява допълнително от тежка мигрантска криза. 

"Много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България, което до известна степен се дължи на действията на правителството. Да вземем само нашата мигрантска криза. Нека сравним с Венецуела при 32 млн. население, колко души са напуснали страната с нашето население", коментира държавният глава по време на конференция за анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите за 2018 година.

Той смята за странно, че Министерството на външните работи го е потърсило за съгласуване на позицията за Венецуела. "Не ме търси по важни въпроси, които касаят нашите национални интереси. Например договорът за добросъседство с Македония или протоколът за присъединяване на Македония в НАТО. Знаете, че само седмица след мен в Москва пристигна премиерът Бойко Борисов. Разбрах това от нашите руски партньори пред камерите на български и световни телевизии. Нито са ме потърсили за Сесията на ООН в Ню Йорк", каза още Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във