Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев удостои с почетния знак на държавния глава народната певица и педагог Цветанка Варимезова

Президентът Румен Радев и Цветанка Варимезова.

Президентът Румен Радев удостои с почетния знак на държавния глава народната певица и музикален педагог Цветанка Варимезова, която тази година отбелязва 40 години на сцената. Изнесла е над 2 хиляди концерта. От близо 20 години преподава български фолклор в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

В словото си Румен Радев отбеляза, че Цветанка Варимезова е изключителен фолклорен изпълнител и патриот. "Госпожа Цветанка Варимезова е сред най-талантливите и ревностни, бих казал, защитници на българската музикална традиция и култура. Тя посвещава своя и професионален, и житейски път на една значима кауза - да разкрива непреходната, автентична, бляскава съкровищница на българския фолклор", посочи държавният глава.

"Днес тази сцена е много по-различна от моите сцени по света - от големите концертни зали, където съм се опитвала по най-достойния начин, искрен, да изразя своята емоция от българската фолклорна, истинска, родна песен и да я споделя с публиката. Но днес тази сцена е по-различна. Това е моята родна сцена, на която аз съм високо оценена. България е в сърцето ми", каза пък Цветанка Варимезова по време на церемонията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във