Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев свиква служебния кабинет заради новата COVID вълна

Президентът Румен Радев ще проведе в петък (6 август) работна среща, посветена на състоянието и тенденциите на развитие на пандемията от коронавирус в страната. Ще бъдат обсъдени необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна.

С доклади на срещата ще вземат участие служебният министър-председател Стефан Янев, служебният заместник министър–председател по икономическите и социалните политики и министър на социалната политика Гълъб Донев, служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и служебният министър на финансите Асен Василев. 

По-рано от трибуната на Народното събрание служебният премиер Стефан Янев призова за масова ваксинация.  По време на блиц-контрол Янев обяви, че има план за действие при четвърта вълна от COVID-19.

През последното денонощие у нас са регистрирани 429 нови случая на коронавирус при направени 20 868 теста, което е малко над 2 на сто положителни. Починали са четирима души.

Ден по-рано случаите бяха 462, като процентът на положителните тестове достигна 2.8, след като повече от месец беше под 1%.

От сряда България започна да затяга мерките заради увличения ръст на заразените с Covid-19. Министерството на здравиопазването препоръча да се ограничат пътувания до Кипър, Гърция и Турция заради резкия скок на болните в тези страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във