Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев свиква пак КСНС след седмица

Президентът Румен Радев свиква ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 октомври, като отново темата ще бъде борбата с корупцията. Днешната среща на "Дондуков" 2 се провали и безпрецедентно КСНС не излезе с обща позиция. Държавният глава прекрати заседанието, тъй като представители на правителството и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ са си тръгнали преждевременно заради неотложни ангажименти в Брюксел.

"За остротата на проблема с корупцията можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждите инвестиции, по незавидното място на България в множество класации, по препоръките и оценките на нашите европейски партньори", заяви Румен Радев в изявлението си след Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите му корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава и доверието на гражданите в българските институции.

"Корупцията възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Пряко или косвено бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение", допълни държавният глава.

"Пробив в борбата с корупцията е възможен, едва когато антикоруцията стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и външни ангажименти", каза в заключение президентът Радев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във