Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев се срещна с Меркел

Президентът Румен Радев участва в неформалното заседание на Европейския съвет, което се провежда в Малта. Държавните и правителствените ръководители на държавите членки на ЕС обсъждат във Валета въпросите, свързани с миграционния натиск към Европа, както и напускането на ЕС от Великобритания.

В рамките на форума на най-високо равнище българският президент разговаря с канцлера Германия Ангела Меркел, която пожела на Румен Радев успех в отговорната му мисия като български държавен глава.

Двамата обсъдиха предстоящото официално посещение на президента Радев в Германия и размениха мнения по актуални въпроси от дневния ред на ЕС.

Румен Радев и Ангела Меркел потвърдиха и желанието на България и Германия за последващо всестранно развитие на двустранните отношения.

По-рано бе съобщено, че на 6 февруари  Радев ще бъде на официално посещение в Германия, придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В Берлин българският държавен глава ще разговаря с Федералния президент Йоахим Гаук, а по-късно двамата ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на визитата Румен Радев ще вземе участие в откриването на Икономически форум за България. Във форума, който е организиран от Германската индустриално-търговска камара, участие ще вземат представители на над сто немски компании.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във