Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Радев се изживява като президент, премиер и диктатор

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията категорично ще подкрепи ректорът на СУ "Свети Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент на предстоящите избори. А професорът сам ще избере своя кандидат за вицепрезидент, заяви Борисов. Така той разсея съмненията дали коалицията ГЕРБ-СДС все пак ще излезе със своя партийна кандидатура.

Борисов заяви, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е излязла с решение да подкрепи ректора на СУ професор Анастас Герджиков за кандидат за държавен глава, като изтъкна негови качества, които са довели за това решение и подчерта, че партията са важни парламентарните избори, за които последните социологически проучвания отреждат на коалициите първо място

"Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край", каза Бойко Борисов по повод думите на президента Румен Радев, че се крие. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов. 

Пред журналисти той коментира подкрепата за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

„Познавам го Радев, не е такъв смелчага да каже, че се крия. Но ако го е казал… Той е много страшен. Той, Бойко Рашков са много страшни. Ние се крием, плашим се. Той да внимава Деси какво му казва”, коментира Борисов.

"Не вярвам, че Радев може да каже тези неща. Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев, на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков", обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него, ако Радев е прав и двамата излязат един срещу друг – държавата ще бъде разделена.

"На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Гердижков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се намери? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички заедно?", попита Борисов.

По думите му Радев през цялото време се изявява и като диктатор, и като президент, и като управляващ.

"Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив, образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден", отсече Борисов.

Той заяви, че вицепрезидентът няма да е от политическите среди на ГЕРБ, а ще е обществена фигура. Учредителното събрание, на което инициативен комитет ще издигне кандидатурата на проф. Герджиков за президент, ще се проведе в неделя в 12:00 ч.

Тогава ще е ясно и името на кандидата за вицепрезидент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във