Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията

Президентът Румен Радев пристигна в Бургас, за да изрази съболезнования към близките и колегите на загиналите полицаи. Днес (26 август) в Област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия. 

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас. Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите. Очаквам и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи в бъдеще. Като организация - съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав", заяви държавният глава.

В Бургас ще се състои траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели на загиналите още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във