Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: С кандидатурата си Карадайъ мобилизира партията си

С кандидатирането на Мустафа Карадайъ за президент лидерът на ДПС отправя послание към своите избиратели и членовете на своята партия в опит максимално да ги мобилизира. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос на Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана за 15-и път от "Капитал".

Мисля, че хората ясно разбраха какъв трябва да бъде утрешният ден на България и ще ме подкрепят, каза държавният глава. Президентът очаква нормална кампания, ако бъде избегната войната с компроматите. На въпрос дали очаква компромати, Румен Радев каза, че те никога не са спирали, но очаква да бъдат изострени в хода на кампанията.

Попитан за действията на служебното правителство със заседналия кораб "Вера Су", президентът каза, че случаят с кораба е точното олицетворение на този порочен, разсипнически модел на управление до момента. Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника, никаква нормативна готовност като наредби, посочи Радев. По думите му служебното правителство е направило спрямо кораба това, което прави с държавата - да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред. Това е унищожението на всичко работещо, ние се оказахме държава без никаква подготовка за спасяване на море и прави чест на служебното правителство, че овладя тази криза, каза още президентът Радев.

В отговор на друг въпрос президентът поздрави служебното правителство, министъра на здравеопазването и екипа му за усилията, които полагат да се справят с тежката криза с коронавируса въпреки нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във