Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев отива на посещение в Гърция

На 23 и 24 юни президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Гърция. Това е първата визита на Румен Радев в Югоизточна Европа след встъпването му в длъжност като държавен глава, съобщава прессекретариатът на държавния глава.

В Атина президентът Румен Радев ще има среща "на четири очи" с гръцкия си колега президента Прокопис Павлопулос, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.

В разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за последващо развитие на двустранните отношения между България и Гърция, икономическият и културният обмен, партньорството в енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.

В рамките на посещението си президентът Радев ще има срещи и с председателя на парламента Никос Вуцис, както и с кмета на Атина Георгиос Каминис.

Българският държавен глава ще положи венец на гроба на Незнайния воин и ще бъде посрещнат с официална церемония пред Президентския дворец в Атина. В сградата на българското посолство в гръцката столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Гърция.

В официалната делегация на българския държавен глава ще са министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във