Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Оставките са авариен изход, трябва да се стигне до дъното на моделите

Партия ГЕРБ води институционална и медийна война срещу президентството. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при заминаването си на посещение в Полша. 

"Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент. Както виждате обаче, премиерът подава ръка към мен, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата", посочи държавният глава.

"Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на комфорта на управляващите, които и да са те. Оставките на депутати, кметове и общински съветници са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите, но този изход вече не работи", коментира той. 

"Трябва дълбоко, сериозно разследване и по-независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите. Освен това в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, а по-скоро се използва като трибунал срещу президента", допълни Радев.

"Днес върнах предложението за кандидатурата на господин Чолаков за ВАС. Въпросът е принципен. Очаквам предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото. Има си законови процедури", коментира той.

На въпрос ще прави ли партия, Радев отговори, че това твърдение е смешно и не коментира темата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във