Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Няма да има промяна в политиката на новия служебен кабинет

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Това каза пред репортери президентът Румен Радев, който участва в церемония по случай професионалния празник на българските пожарникари. "Това служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Това е изключително важно и трябва да продължи", подчерта държавният глава.

Президентът не коментира дали ще има промяна в персоналния състав на бъдещия служебен кабинет и покани медиите на 16 септември, когато ще станат ясни имената на министрите и премиера. Радев изрази надежда свършената работа от досегашното и бъдещото служебно правителство да бъде продължена от редовен кабинет.

На въпрос кога ще бъде издигната кандидатурата му за втори президентски мандат, държавният глава отговори, че това ще се случи, съгласно вече издадената от Централната избирателна комисия хронограма. "Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, солидарност, справедливост", каза той в отговор на въпрос за подкрепата на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във