Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Някои политици водят война с българската държавност

Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви лъжи се тиражират в медиите. В стремежа си да дискредитират президентската институция, тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство. Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".

"Как очакваме да бъдем приети в Шенген и Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа. За мен това съвсем не е махленски дебат. Това е режисирана кампания и тя не е първата.”, посочи Радев, коментирайки напрежението между институциите, появило се след заседанието на КСНС миналата седмица. 

Според него някои политици се опитват се да приватизират европейската идея за лични и политически цели. „Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците? Какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността и несправедливостта  да се превърнат във визитка на страната? А България да бъде изхвърлена от европейската карта, що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана. Чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ”, коментира президентът Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във