Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев към строителите: Доверието се печели с качество, не с протести

Президентът Румен Радев провежда среща с Камарата на строителите в България на "Дондуков" 2 на фона на мирните демонстрации, организирани от КСБ в столицата. По-рано представители на камарата разговаряха и с председателя на парламента Цвета Караянчева и с премиера Бойко Борисов.  

В началото държавният глава заяви, че неговото доверие и това на обществото няма да бъдат спечелени с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност.

"Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда", посочи Радев. 

Той изтъкна, че е строителната камара е била една от първите организации, които е приел в началото на мандата си. "Воден съм от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура", допълни президентът. 

По думите му в проблемите на бранша има "трима важни участника" - първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият са собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми, а третият - подизпълнителите.

"Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добри заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност", каза още Румен Радев. 

Радев добави, че на свой ред българите очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация. 

Според него решаването на проблемите в сектора минава през изпълнителната власт. "Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция", обобщи държавният глава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във