Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Който се страхува от загуба, иска да опорочи изборите

Президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев разкритикува решението на ЦИК за 100% броене на контролните разписки от машините за гласуване. 

"На тези избори ще се реши дали ще продължат промените или задкулисието отново ще победи. Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. Изборната администрация следва да изпълнява закона и разчитам, че ще го направи добросъвестно", каза Радев, след като упражни правото си на глас.

Според него първата и най-важна задача е създаването на устойчиво правителство.

Той коментира и отношенията със Северна Македония. Радев подчерта, че началото на преговорите за присъединяването на страната към ЕС няма да зависи от следващите ново правителство и парламент, а най-вече от Скопие. По думите му ключът към начало на преговорите за членство на РСМ в ЕС е в спазването на правата на македонските българи.

"В изкореняването на езика на омразата и прекратяването на системната дебългаризация. В прекратяването на опитите за системно унищожаване и фалшифициране на хилядолетното българско културно-историческо наследство. Убеден съм, че само с открит диалог между София и Скопие, а не с лобиране пред европейските столици, ще изградим истински, приятелски и добросъседски отношения", допълни държавният глава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във