Банкеръ Daily

Старт на президентската кампания:

Радев изкачва Черни връх, Герджиков - в Карлово

Водещите кандидати за президент откриха кампанията си преди вота, който ще проведе на 14 ноември.

Действащият президент и кандидат за втори мандат Румен Радев започна кампанията си с изкачване на "Черни връх". "С Илияна Йотова поехме поход за по-справедлива България. Всяко изкачване към върха, редом с изпитанията, гради характер, калява волята, сплотява и зарежда с вяра. Днес избрахме да тръгнем към Черни връх от "Алеко", защото Щастливецът е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост. Нагоре към върха! Ние сме с вас!", заяви Радев.

Подкрепеният от ГЕРБ кандидат проф. Анастас Герджиков откри предизборната в Карлово. Той и кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски. След това се срещнаха със симпатизанти и граждани в местното читалище.

"Искахме най-много да посетим градовете, с които сме свързани. Тук е родена майка ми, разбира се това, че Левски и много други родолюбиви българи са родени тук също беше важен аргумент, но най-вече спомените ми от детство, когато съм играл в църковния двор и съм поднасял цветя на този паметник", посочи проф. Герджиков.

Третият основен кандидат за "Дондуков 2" - председателят на ВКС Лозан Панов, подкрепен от "Демократична България", започна кампанията си от София, избирайки мястото пред скелето на непостроената Национална детска болница.

Панов обясни, че изборът на мястото не е случаен и подчерта, че именно липсата на специлиализирана болница за деца е знак за нивата на корупция в държавата.

"България страда от разделение, пример за това е бившият парламент и политическите сили в него. Сега имаме повече нужда да се обединим върху обща кауза. Благоденствието на нашето общество и националния интерес са онази спойка, която би могла да ни обедини. Следващата стъпка е да намерим човеците, които да прегърнат тази идея и да ни поведат. Ако зрелостта на едно общество се измерва с внушенията към хората в неравностойно положение, то сградата, която е зад нас е лакмус на нашата зрялост. България не е бедна страна, в България безобразно се краде и това обрича малки, големи и още по-големи деца на недоимък", заяви Лозан Панов.

Според последното социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч" настоящият президент Румен Радев влиза в надпреварата с 42.6% от вота на твърдо решилите да гласуват. На втора позиция се нарежда проф. Анастас Герджиков с 28.1%, а Лозан Панов събира начална подкрепа от 8.2 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във