Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Изборите са възможност да санкционирате лъжата (ВИДЕО)

Румен Радев

Изборите са възможност да санкционирате лъжата, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. На изборите гражданинът е арбитърът, възползвайте се от тази възможност. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение  към народа преди изборите в неделя.

Той е кандидат за втори президентски мандат, но като действащ държавен глава Конституцията му дава право да прави такива обръщения към народа.

Президентът подчерта, че колкото повече българи кажат думата си на изборите, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни и по-слаба ще бъде мафията. Според него в неделя избираме не просто депутати, президент и вицепрезидент, а даваме гласа си за много повече от това – нашето бъдеще.

"Нека всеки, който милее за България, даде своя глас са бъдещето й. Предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас ще окаже влияние в определянето на нашата обща съдба", призова Радев.

Той подчерта, че  трябва да  превъзмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза - всеки един глас: на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на общата ни съдба.

"Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас. Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното-възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и ограбват бъдещето ви, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, призова президентът Румен Радев.

https://www.facebook.com/PresidentRumenRadev/videos/321002392758104/

Facebook logo
Бъдете с нас и във