Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Имам готов проект за конституция, но първо искам да видя оставки

Президентът Румен Радев обяви, че има готов вариант за нова конституция, но даде заявка, че дебатът по неговия проект ще започне едва когато види оставката на правителството.

"Народните представители по Конституция изразяват волята на народа, затова следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавна оставка на правителството и на главния прокурор и честни избори, обясни държавният глава. 

Според него нестихващи протести са истинският вот на недоверие и за първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани.

"Не може проваленото управление на Борисов да води конституционни дебати. Цинично е това управление, което погази Конституцията, да дарява на българите нова Конституция", категоричен е президентът.

По думите му българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, управлението е приключило морално и час по-скоро трябва да приключи и формално.

"Всичко друго е агония", заяви Радев пред журналисти в София.

Президентът категорично се обяви против съставянето на експертен кабинет в рамките на това Народно събрание.

"Най-важно е народните представители в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото той няма да е нищо друго, освен марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет ще е измама за очакванията на българите. При експертен кабинет отново режимът на Борисов ще организира изборите", обобщи Румен Радев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във