Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев и Борисов изпратиха съболезнования до Москва заради самолетната катастрофа

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо на президента на Руската федерация Владимир Путин за самолетната катастрофа на 5 май. Инцидентът на Шереметиево отне живота на поне 41 души, сред които и две деца. Според Руската следствена комисия, лошите метеорологични условия, неизправност в реактивните двигатели и лошите професионални умения на замесените в инцидента са сред основните версии за причината за трагедията.

Радев изразява най-искрени съболезнования на близките на загиналите и отправя пожелание за бързото възстановяване на ранените при катастрофата. В този тежък момент мислите на българите са с приятелския руски народ, се подчертава в писмото на българския държавен глава.

Премиерът Бойко Борисов  изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев за самолетната катастрофа на 5 май. Инцидентът на Шереметиево отне живота на поне 41 души, сред които и две деца

„Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище „Шереметиево“, г-н министър-председател. Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите и да пожелая скорошно оздравяване на ранените в тази тежка катастрофа”, пише премиерът Борисов в съболезнователния адрес.

„Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите и желаем скорошно оздравяване на ранените“, посочва Екатерина Захариева.

И председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази искрени съболезнования по повод самолетната катастрофа на летище „Шереметиево“. Тя изпрати съболезнователни писма до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Валентина Матвиенко и до председателя на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Вячеслав Володин.

Междувременно бе съобщено, че са открити двете черни кутии на „Сухог Суперджет-100“ са открити на мястото на катастрофа на летище „Шереметиево“. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във