Банкеръ Daily

Кирил Петков:

Радев е президентът, с когото ще продължи промяната

Румен Радев е президентът, с когото ще продължи промяната. Това заяви Кирил Петков - съпредседател на едноименната партия "Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори миналата седмица. Той съобщи още, че процесът по съставянето на правителство върви прозрачно и диалогично.

Президентът Румен Радев е най-правилният избор за България, смята Кирил Петков.

По-рано днес, когато упражни правото си на глас в президентските избори, той коментира и преговорите по съставянето на кабинет. Вече са сформирани 18 преговарящи екипа по ключовите приоритети, по които ще се търси съгласие, каза Кирил Петков:

„Много се надявам, че ще постигаме диалогични разговори, за да видим кои са нашите общи идеи в стратегиите. За разликите ще обсъдим също. Цялата българска общественост ще може да има пълния достъп до информация как се водят преговорите. Всичко ще бъде излъчено онлайн и се надявам, че тази прозрачност ще даде и допълнителна диалогичност между страните“, обеща той.

При съставянето на правителство няма да се гонят срокове на всяка цена.

"Целта ще са конструктивни, детайлни преговори, които да изключат конфликти между партньорите впоследствие", заяви още Кирил Петков и подчерта, че България е активен и силен член на ЕС с натовска ориентация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във