Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава

Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Защото дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава. Икономиката ни е поставена под сериозни предизвикателства, трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения.Това заяви президентът Румен Радев при откриването на бизнес форум, цитиран от БГНЕС.

"Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната изпълнителната и съдебната власт не създаде подходящи условия за инвеститорите", смята Радев. В тази връзка той обърна внимание и за типа инвеститори, които привличаме.

"Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката“, убеден е президентът. "Бизнесът и държавата трябва да обсъдят три важни неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме", коментира президентът.

Радев смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във