Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Дано партиите да са извлекли своя урок

Президентът Румен Радев призова българите масово да гласуват на парламентарните избори днес.

Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват.Това не е само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва  да ги направим такива, с нашия глас, каза държавният глава след като гласува на предсрочните парламентарни избори в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан" в София.

Румен Радев каза, че е гласувал за България, в която гражданите живеят достойно и младите хора виждат своето бъдеще, за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове.

Попитан какви резултати очаква на изборите, президентът каза, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

На въпрос дали очаква да има стабилно правителство след вота, Румен Радев изрази надежда, че "партиите са извлекли своя урок от предишните избори и  ще подходят  много по-конструктивно и по-отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите". Попитан дали го притеснява възможността да не се състави правителство, държавният глава посочи, че това трябва да притеснява всички и отново призова да се гласува масово. Когато имаме висока избирателна активност, това означава, че ще имаме легитимен парламент и надявам се той да роди енергично, предвидимо, легитимно правителство, каза президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във