Банкеръ Daily

Мая Манолова за кризата с ваксините:

Радев да свика КСНС и парламентът да заседава извънредно

Президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност, а парламентът да свика извънредно заседание заради починалата след ваксина в Пловдив жена.

За това призова Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ във видео на живо във Фейсбук по повод спирането на ваксинирането с AstraZeneca.

"От „Изправи се! Мутри вън!“ искаме оставката на здравния министър. ГЕРБ сътвори поредния „гейт“ – „ваксинагейт“. Борисов беше ли информиран за смъртния случай на жена от Пловдив, която преди това е с поставена ваксина Astra Zeneca? Скри ли премиерът информация от българите? Изми ли си ръцете с Националния оперативен щаб и със здравния министър?, попита Манолова.

"Чухме здравния министър, че НОЩ няма отношение към ваксинирането. Ние ли трябва да кажем на властта, че ваксините са най-доброто средство срещу разпространението на вируса? Защо българското правителство е поръчало 4,5 млн. дози ваксини на AstraZeneca, която забавя доставките на ваксините? Защо се отказа от достатъчно ваксини от другите две фирми, чиито ваксини са одобрени?", каза още Манолова.

Тя изтъкна, че пътуваме и виждаме плакати и билбордове на ГЕРБ, на които пише „Работа, работа, работа“. "Добра работа свършихте – хората умират. Това правителство не само трябва да си отиде, а да носи отговорност за безхаберието и за живота на хиляди български граждани", подчерта лидерът на "Изправи се.БГ".

"Управлението на COVID-кризата е провал, ваксини се спират, отварят се и се затварят бизнеси, но компенсация за фирмите няма", заяви Димитър Делчев, председател на ДБГ, който е водач на листата в Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във