Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Ако Борисов е човек на думата, да се опита да ме победи

Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно за тези избори. Като човек на думите и обещанията, очаквам да ги спази. Това заяви президентът Румен Радев пред репортери в Пловдив. Държавният глава допълни, че лидерът на ГЕРБ не пропуска шанс да критикува президентската институция и го предизвика да се изправи срещу него на изборите на 14 ноември и да внесе в президентството демократичните ценности, за които непрекъснато говори.

По-рано днес симпатизанти на ГЕРБ от Стражица се оплакаха, че са били подложени на тормоз от полицията. Запитан за случая, държавният глава посочи, че няма информация за това. "В работата на министрите и службите не се меся, но всеки, който си прави сметката да купува избори, да знае, че държавата ще реагира с цялата си сила", изтъкна той.

Радев определи казуса със заседналия край Камен бряг товарен кораб като „картина на безхаберието в продължение на десетилетия по отношение на морското спасяване“. "Докато бяха заети да приватизират флотове, да концесионират пристанища, това е, което виждаме - никакви процедури в морското спасяване. Абсолютно разкапана техника и никаква организация", подчерта той.

Според президента Министерството на транспорта е реагирало възможно най-адекватно на ситуацията. "Представяте ли си какво би могло да стане, ако десетки тонове гориво се излеят от този кораб? Това са непоправими щети. Това вече е обезопасено", увери държавният глава и добави, че на първо място е най-важно да не се стигне до загуба на живот или екологична щета. Той благодари на служебния транспортен министър Христо Алексиев, че лично се е заел със случая и горивото от кораба е било прехвърлено така, че деветчленният екипаж да има условия за живот.

И за високите цени на електроенергията за бизнеса Радев посочи като причина тежкото наследство и поздрави служебното правителство за действията, с които е успяло да овладее цените. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във