Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: В "А лигата" сме на българската политика

Водачът на листата на "Демократична България" и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев направи първи коментар на резултатите от екзиполовете за евровота. "Това че в България има алтернатива и че тя не се нарича БСП е напълно ясно. БСП посмъртно не може да е алтернатива на ГЕРБ", заяви Кънев и добави, че ако БСП е основната опозиция, ГЕРБ ще управлява вечно

Според него коалицията на ДСБ, "Да България" и Зелено движение се подготвя за  нова тежка политическа работа в близките часове, дни, месеци, години. Кънев отказа коментар по същество, докато не бъдат оповестени резултати от преброяването. По думите му оттук нататък Европа ще разчита и на партии, и на личности, тъй като това е демокрацията.

Той обясни, че ГЕРБ са спечелили изборите заради обещанието на Бойко Борисов за чистка в партията след вота. 

Вторият в листата на коалицията Стефан Тафров на свой ред посочи, че изборният ден не е приключил навсякъде, тъй като продължава гласуването в чужбина, където българите са много активни.

"Според мен резултатът на „Демократична България“ ще се подобри допълнително, защото по традиция се представяме добре. Със сигурност имаме един мандат. Това не ме изненадва. Мисля, че доказахме, че сме реалната алтернатива на партията на статуквото- на ГЕРБ, на БСП, на ДПС. БСП доказаха, че не са никаква алтернатива на ГЕРБ и няма как да бъдат. От тази вечер вече сме в Първа лига. Всички партии трябва да се съобразяват с нас, тъй като сме политически фактор в страната", заяви Тафров.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във