Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Утре ще предложим министри

Утре ще има конкретни предложения от Реформаторския блок за участници в Министерски съвет. Това каза пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев след поредните разговори с ГЕРБ.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се срещна с Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от преговорния екип. Той определи разговорите като технически и отрече да е предоставял на ГЕРБ структура и персонален състав на кабинета.

Междувременно в парламента заседаваше и парламентарната група на Реформаторския блок, на която са обсъждани както последни детайли от програмната декларация, за която двете формации се разбраха вчера.

Кънев заяви, че претенциите на блока за места в Министерския съвет са по-скромни, "не са нито осем, нито девет" и ще отговарят относително на съотношението между ГЕРБ и блока в парламента, както настояха от партията на Бойко Борисов.

Самият Кънев за пореден път посочи, че няма да участва в изпълнителната власт и настоя да не се бърза със сроковете.

"Не обичам нито когато от една страна към друга се поставят срокове, нито когато хората се обвързват взаимно с някакви фатални срокове все едно светът ще свърши, ако нещо не се случи във вторник“, заяви той. По думите му, фатални са само сроковете по Конституция. „Всички искаме да работим по-бързо и всички искаме България да има мнозинство и правителство“, допълни Кънев.

„Много често пускам музика във „Фейсбук“ и тя обикновено е хевиметъл. Настроението на човек винаги определя музиката, която слуша. Днес може би няма да стигна до музика“, пошегува се Радан Кънев във връзка с разразилия се музикален дуел между него и Бойко Борисов във Фейсбук. Снощи лидерът на ДСБ постна парче на AC/DC във Фейсбук, последвано от музикален пост на Бойко Борисов със заглавие "Цъкаща бомба".

Facebook logo
Бъдете с нас и във