Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: “Социален пол” е превод на “gender”, което не значи трети пол

Доколкото разбирам, основният проблем на противниците на Истанбулската конвенция е, че нещо ще трябва да се учи в училище. Така коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук предложението на Министерски съвет Народното събрание да ратифицира Истанбулската конвенция. 

"Като им гледам позициите, разбирам и проблема. Не се притеснявайте, приятели. Никой няма да ви кара вас да учите. Късно е, макар очевидно да е имало нужда повечко - четене например, в първи клас. И малко английски, като втори език, в гимназията. 
И за "нестереотипната роля" на български политик, който чете, преди да пише. И да, всичко това беше поредната медийна димка на Борисов, която едновременно покри няколко тежки управленски провала и придаде на ГЕРБ едва ли не проевропейски вид (в т.ч. на фона на части от дясното). Много го бива в тези работи, факт. Жалко, че само в тях", написа Кънев. 

Той обясни: "Накратко - прочутите “нестереотипни роли” са “жена-полицай” например.  А “социален пол” е превод на “gender”, което не значи нито трети пол, нито транссексуалност".

Facebook logo
Бъдете с нас и във