Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев ще се бори за силна европейска прокуратура

Водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев обяви, че най-важната му роля и задача в Европейския парламент ще бъде да се бори за силна европейска прокуратура.

"В България хората чакат правосъдие от Европа и разчитат много на европейската прокуратура. Който и да отиде в Брюксел като евродепутат, трябва да работи неуморно за силна европейска прокуратура", заяви той в телевизионно интервю. Кънев допълни, че има и други важни политики, като например общата европейска енергийна стратегия.

"Ще се водят тежки битки, но аз съм готов да ги водя", зарече се той. Според него в пакет "Мобилност" е имало неща, срещу които не трябваше да протестират българските евродепутати, като например това, че шофьорите трябва да се осигуряват според европейските стандарти, а не на 700 лв. "Това срещу българския национален интерес ли е?", попита Радан Кънев.

"Имаше и неща, като връщането на камионите, които са неприемливи. Но там трябваше да се действа финно и по дипломатичен път, а не да се късат ризи и да се надъхва електорат от настоящите евродепутати", каза още кандидатът за евродепутат.

Кънев обясни, че отдавна е декларирал всичко, което той и семейството му са придобили през годините. "След 2007 година, когато влязох в политиката, нямам нищо придобито. Имам 2 апартамента. Всичките ми сделки, защото съм продавал и наследствени имоти, никога не са се сключвали на данъчна основа. При мен не може да излезе нищо. За нас в "Демократична България" важи, че сме излезли по-бедни от властта, отколкото сме влезли. За това можем да говорим за политика и не могат да ни вкарат в мръсните игри на "апартаментгейт", категоричен беше Радан Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във