Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев се притеснява от мълчанието на ИТН

Радан Кънев

България се намира в здравна катастрофа и на ръба на икономическа депресия. Страната има нужда от управление. Дали в този парламент или след нови избори е въпрос, който зависи от политическите лидери, коментира евродепутатът Радан Кънев във Фейсбук. 

"Новата" версия на Плана за възстановяване и устойчивост е изключително проблемна. Управляващите, които оправдаваха оставането си на власт с този план, не са си свършили работата - нито като срокове, нито като качество. Дали планът ще бъде отложен за преработка или ще се използват възможностите за изменения след предаването му на ЕК е важно решение за следващото правителство - редовно или служебно", написа Кънев.

По-рано Кънев заяви пред БНР, че мандатът на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от „Демократична България“, когото и да издигнат за министър-председател. 

„В парламентарната демокрация предаването на властта е ключовият момент. В поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов видяхме нежелание да изпълняват конституционните си правомощия до момента на сформиране на ново правителство. Те бойкотират управлението, докато все още е в ръцете им. Така саботират естествения преход на властта. Сериозно притеснение имам и от начина, по който ИТН приема тази отговорност. Мълчанието е добра предизборна стратегия, но когато получиш значително обществено доверие, отговорността става много голяма. България е в тежка кризисна ситуация, България има нужда от управление“, коментира той. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във