Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Разделен ГЕРБ и РБ-2 не могат да спрат мафията, нито БСП

Но разделен ГЕРБ, разделен РБ-2 и разделени "патриоти", в конфигурация, зависима от Пеевски и Цацаров, нито могат да осигурят сигурност и стабилност, нито да изкоренят мафията, нито да спрат възхода на БСП. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Повод за коментара е, че ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт се отказаха да съставят правителство в рамките на това Народно събрание. Не сме в състояние да постигнем съгласие за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след продължили близо 2 часа преговори в Народното събрание 

"Разбирам, че много българи искаха стабилен кабинет и преодоляване на предизвиканата от Борисов политическа криза. Искаха сигурност в един променящ се към лошо свят. Но разделен ГЕРБ, разделен РБ-2 и разделени "патриоти", в конфигурация, зависима от Пеевски и Цацаров, нито могат да осигурят сигурност и стабилност, нито да изкоренят мафията, нито да спрат възхода на БСП. Промяната за добро, за нов национален градеж, ще дойде на избори, след обединение на всички хора, готови на борба с корупцията и бедността, за богата и сигурна България", коментира Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във