Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев призова Радев да се извини на депутатите

"Речта беше тъжен шаблон и не чухме нищо за голямата промяна, която избирателите инвестираха в Радев. Ако съдим по днешната реч, той няма да бъде фактор за промяната в България". Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира словото на президента Румен Радев пред Народното събрание.

Кънев уточни, че новият държавен глава е говорил шаблонно и е наблегнал на общите приказки по темите за правосъдие и справедливост, за външна политика и за социална политика.

"Изказването на Радев, че ни остава една седмица, беше много неуместно", изтъкна лидерът на ДСБ. По думите му България е парламентарна република и подобни изявления към народните представители не са на място. Според Кънев президентът трябва да намери начин да се извини на народните представители.

"Българската външна политика трябва да ангажира ЕС и НАТО с кризите в европейския югоизток. Затова казвам, че служебните шаблони не дават отговор. Чухме една служебна реч, която не носи в себе си политическо послание", каза още Радан Кънев.

Той сподели, че не отдава никакво значение на служебния кабинет, който ще бъде формиран от Радев. "Служебният кабинет е една конюнктурна грешка в конституцията. Важното е какъв ще бъде резултатът от изборите, какъв ще бъде следващият парламент и какъв ще бъде следващият редовен кабинет", посочи Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във