Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Партийната администрация пречи на бизнеса

Ако за големите инвеститори и за чуждестранните партньори проблемът се казва корупция на високо ниво, липса на върховенство на закона, то за малкия бизнес той се нарича лоша и партизирана администрация. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев на среща на бизнеса с правителството.

Той допълни, че се създава трайна верига от зависимости и докато администрацията е „партийна“, тя няма да е обърната към хората. Кънев подчерта още, че в едно общество, ако на края не стои „тоягата на закона“, и най-добрите системи ще се корумпират.

Лидерът на ДСБ очерта картина на демографски срив у нас, непрекъснато влошаващ се здравен и социален статус на населението, трайна финансова безпътица, „разтваряне на ножицата“ между хората, родени в образовани семейства в големи градове, и тези в малки градове, родени в необразовани семейства.

Радан Кънев обаче е оптимист, като заяви, че трябва да се съсредоточим върху причините, защото „къща се гради от основите“. Съпредседателят на РБ даде рецепта за изход от ситуацията - всички български политици да играят кооперативна игра за реформите и допълни, че ако това се случи, могат да извлекат големи дивиденти.

Кънев каза, че това до момента не е направено, затова тези, които обещават пенсии по 1000 лева, печелят гласове на избори, визирайки „Атака“. Той посочи, че ако всеки играе самостоятелно, все по-малко хора ще гласуват, властта ще трябва все повече да рекетира бизнеса и ще продължаваме да „копаем дъното“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във