Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Още не сме на етап да разпределяме министерства

Реформаторският блок не е преговарял с ГЕРБ за разпределението на министерствата в новия кабинет. Това потвърди съпредседателят на парламентарната група на Реформаторите Радан Кънев.

"Няма нищо лошо да се говори за министерски кресла, но не сме на този етап и този този въпрос въобще не е обсъждан", подчерта още той.

Лидерът на ДСБ даде да се разбере, че блокът не е поставял ултиматуми на ГЕРБ за броя министерски места. По думите му това са "злонамерени слухове", пускани от хора, които не искат да има правителство.

Кънев допълни, че за Реформаторския блок формулата за управление е ясна. Той коментира и изказването на Томислав Дончев от ГЕРБ, че не се знае какво ще се случи в следващите дни. Според него това е тревожно, тъй като за Реформаторите формулата била сигурна.

На среща вчера ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичният фронт се разбраха за сформирането на двупартийно правителство между ГЕРБ и Реформаторите с програмна подкрепа на Патриотичния фронт. Тепърва обаче ще се уточнява управленска му програма. Актуалният вариант на правителство 2+1 ще има мнозинство от 126 гласа и няма да е изцяло зависимо от плаваща подкрепа. За привличането на Патриотите настояха от блока, които отказаха кабинет на малцинството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във