Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев оклеветен, че сее зараза сред избирателите

Радан Кънев

По повод на поредните нечистоплътни публикации в някои "медии", съм длъжен да уточня, че при първите данни за възможен контакт със заразен от Ковид-19 човек, в събота вечер се поставих в строга самоизолация. Имам отрицателен тест, утре очаквам и втори резултат. На никаква цена не бих си позволил да създам опасност за други хора, заяви евродепутатът Радан Кънев по повод публикации, че е заразен с коронавирус, но се среща с избиратели на Демократична България. 

В някои медии бе съобщено, че има бум на заразени с коронавирус в коалицията "Демокатична България". "Поне трима от тях са били в пряк контакт с лидера  Христо Иванов и евродепутата Радан Кънев буквално преди дни. Въпреки това вече пети ден проваленият правосъден министър и хората му не са обявили публично и крият, че са били контактни. Мълчат за драмата в партията, при това с двама повалени в болница. Не се и изолират, камо ли да прекратят кампанията си, както е редно", се казва в публикацията.

"Приемам пандемията и мерките срещу нея изключително сериозно. Това е четвъртата ми самоизолация и тя ще продължи по закон до десетия ден от контакта, независимо от отрицателните тестове. Не забравям, че съм обещал на много приятели - кандидати от Демократична България да посетя избирателните им райони през кампанията. След понеделник, ще направя и невъзможното да си изпълня ангажиментите. Но не навсякъде ще е възможно, десет загубени дена не могат да се компенсират", коментира Радан Кънев.

"В районите, в които не успея да дойда, предлагам да намерите плешив мъж на средна възраст, ръст малко под средния, килограми малко над оптималните (IQ, надвишаващо телесната температура, е предимство), да му сложите една маска и да се снимате с него. Аз ще изпратя опорни точки за агитация", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във