Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев обеща още лоши новини за ГЕРБ и БСП

Обещаваме още лоши новини за ГЕРБ и БСП. Това каза на брифинг лидерът на "Нова република" Радан Кънев. 

Според него днешното решение на Върховния административен съд (ВАС) за машинно гласуване във всички секции е лоша новина за ГЕРБ и БСП, както и за ДПС, които разчитали на изборни манипулации.

Кънев каза, че фалшивите избори, възпроизвеждащи мафиотското статукво, стрували милиарди на държавата. "Машинното гласуване ще ни струва една седмица кражби по стандарта на ГЕРБ", изрази се образно той.

От "Нова република" настояха лидерите на партии да призоват избирателите си да гласуват машинно.

"Това е първата победа на "Нова република", каза  говорителят на формацията Трайчо Трайков. Той уточни, че тази победа била постигната от всички българи и допълни, че законът трябва да бъде спазен.

Петър Славов от своя страна поиска ЦИК да спази закона и да спре с оправданията. "Машинното гласуване е гарант за честността на изборите. Това гласуване реално отчита преференциите. От 2009 г. се гласува машинно, макар и експериментално", посочи Славов. Досега е имало време да се купят достатъчно машини, за да се спази закона.

Мартин Димитров пък поиска оставките на целия състав на ЦИК. "Служебният кабинет да не се оправдава, че е скъпо и трудно за осигуряване. Над 3 милиарда лева са похарчени за АЕЦ "Белене". Стига лъжи и глупости, законите трябва да се спазват", подчерта Мартин Димитров.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във