Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Няма смисъл да заменим Борисов с друг, който ще слугува

С незаконното публикуване на доказателства (в които на всичкото отгоре няма никакви данни за престъпление), г-н Гешев задълбочава институционалната криза, разделението в обществото и допълнително закопава доверието в прокуратурата. Това написа евродепутатът Радан Кънев на страницата си във Фейсбук.

"Оставка на Бойко и Гешев е задължителна, но не достатъчна. Нужен е национален икономически план за излизане от кризата. Задължително е да гарантираме, че над 20 милиарда лева от ЕС за възстановяване на икономиката ни няма да бъдат откраднати и ще бъдат добре инвестирани", коментира по-рано Кънев.

Според него първата крачка за излизане от тази институционална, здравна и икономическа криза е оставката на кабинета "Борисов" и главния прокурор. Трябва да посочим обаче и следващите крачки и да потърсим начин за изграждане на едно политическо съгласие, един национален консенсус за крачките напред.

"Няма никакъв смисъл просто да заменим Борисов с някой друг, който ще слугува по същия начин. Трябва да се поучим от грешките през 2013-2014 година. Трябва да знаем как се прочиства сектор "Сигурност", начело с Прокуратурата. Също така да знаем какъв е националният икономически план за излизане от кризата. Как ще гарантираме, че тези 20 милиарда лева от ЕС за възстановяване на икономиката ни няма да бъдат откраднати? Няма смисъл от тях, ако просто отидат в ръцете на мафията, за да заграбва с тях още медии", смята Радан Кънев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във