Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Не виждам проблем в исканията на Патриотичния фронт

Очевидно има нужда от нови разговори. Вчера мисля, че бях много ясен, че най-трудната задача за всеки парламент - сформирането на мнозинство, предстои. Това каза пред журналисти в паралмента сСъпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Вчера имаше много шумни думи и ентусиазъм, силни реакции, които не бяха навременни. Аз мисля, че с госпожа Бъчварова се опитахме да успокоим тези страсти.

Правителство ще има, когато има мнозинство в парламента, така, че днес и утре имаме много работа. Аз видях някои от бележките на Патриотичния фронт. Не виждам нищо проблемно в тях. Няма това, от което мнозина се притесняват, някакъв краен национализъм, националшовинизъм. Нищо такова не виждам, а конкретни мерки, които могат да се обсъждат", каза Радан Кънев.

Запитан дали са склонни да управляват с ДПС вместо с Патриотичния фронт, Кънев отвърна: „България е управлявана от четири коалиции с участието на ДПС и едно правителство на малцинството, подкрепено и свалено от ДПС. Историята ни учи, или поне мен, че това е неприемлив вариант".

Той отказа да коментира предложените министерски постове, но подчерта, че с ведомствата, които поемат, от Реформаторския блок ще покажат, че имат експертизата да направят необходимите промени:
 
На въпрос не е ли нож с две остриета това, че Реформаторският блок получава ли министерства, които са нереформирани, като здравното и правосъдното министерство, Радан Кънев отговори:
"Ние никога не сме се крили от работата и от реформите. Ние сме искали нереформирани сектори, за да можем да покажем, че волята ни е сериозна".

Facebook logo
Бъдете с нас и във