Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Не съм и няма да бъда кандидат за министър

Лидерът на ДСБ Радан Кънев отрече категорично информациите, че е гласен за министерски пост. "Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър", написа той в профила си във Фейсбук.

"По повод "информацията", че "условието на РБ е Радан да е министър...": Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт. Реформи в правосъдието, публичната администрация, обществените поръчки за създаване на здрава икономическа среда и конкуренция, за качествена среда за образование и здраве", пише Кънев.

"Тази политика не се осъществява с пазарлък за постове - той е част от модела. Осъществява се със смела законодателна дейност - с нови правила, които да не допуснат новите управляващи да използват старите престъпни похвати.Или накратко: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър. Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма, като народен представител в 43 НС. И ще се боря за тази програма на власт или в опозиция", категоричен е Радан Кънев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във