Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев не подкрепил Цецка Цачева по лични причини

Решението да гласува с "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на Народното събрание е по лични причини, обясни днес съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той обаче не виждал нищо драматично в това. Затова е излишно по този казус да се търсят някакви политически знаци.

Кънев единствен вчера гласува с "въздържал се" за единствената кандидатура за шеф на 43-тото Народно събрание. Освен него с 11 гласа с "против" гласуваха депутатите от "Атака". 

"Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват въздържали се. В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат, това е напълно нормално поведение", коментира Радан Кънев.

Той отговори на въпроса защо на лидерската среща за окончателното решение за формата на правителството e присъствала само Меглена Кунева. "Групата на блока има двама съпредседатели, но функциите ще се изпълняват от един човек. Ние си имаме пълно доверие и няма да ходим като гербови марки", подчерта лидерът на ДСБ. Той обясни, че Кунева е упълномощена да представлява блока на днешните срещи, на други ще бъде упълномощен той, а на трети вероятно ще бъде някой от зам.-председателите, защото всички били заети и си имали и други задължения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във