Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Надяваме се днес да се подпише коалиционното споразумение

Би трябвало днес да имаме споразумение и утре правителство. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев на влизане в парламента.

„Има проект за споразумение между ГЕРБ и АБВ. Разбираемо е желанието за по-широка подкрепа в този доста труден парламент. Вчера преговаряхме с АБВ по програмата на правителството и ляв компромис няма", каза Кънев.

По думите му АБВ е формация, която има много сериозни виждания в сферата на икономиката, правосъдието и администрацията и много техни идеи са били добавени. Кънев добави, че много добро впечатление са му направили някои добавки в сферата на трудовата политика, които не могат да бъдат наречени леви - те са разумни и напредничави.

„Надяваме се днес да се подпише коалиционното споразумение. Не чакаме АБВ. Трите партии, които дадохме пресконференция вчера трябва да подпишем едностранни декларации за подкрепа на програмната декларация на правителството. Когато имаме подкрепа и мнозинство, ние с ГЕРБ ще подпишем споразумението", заяви Кънев и допълни, че ако има министър от АБВ, той ще е квотата на ГЕРБ.

„Коалиция с АБВ няма", посочи Кънев. По думите му данъчната политика е приоритет на мандатоносителя и от тук нататък всичко е в ръцете на кандидата за министър-председател.

На въпрос дали Божидар Лукарски е достатъчно подготвен за министър на икономиката Кънев отговори, че той има много сериозна визитка за този пост.

„Аз самият съм юрист и съм последния човек, който ще каже, че юристите могат да бъдат само министри на правосъдието. Оттам нататък кой с какво може да се справи много бързо се вижда", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във