Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Изключена е коалиция с БСП

"В програмата си ние сме казали, че сме готови да участваме само в дясно реформаторско правителство - никакво БСП, ДПС, ченгета или комунисти", обяви бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев пред Би Ти Ви.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че щом реформаторите не го искат за премиер, да си правят коалиция с БСП.

Кънев смята, че бъдещият премиер трябва да е излъчен от най-голямата дясна партия, като много хора биха били приемлив вариант. Лидерът на ДСБ обаче даде да се разбере, че ако първи след изборите са ГЕРБ, предложеният за министър-председател не трябва да е Бойко Борисов.

"Разбирам, че в българската политика нещата са твърде лични, разбирам, че за г-н Борисов може би всичко е лично. Искаме нови хора и вярваме, че само нови хора могат да направят реформи, защото всички други са били на власт", обясни Кънев.

Той обяви още, че е готов  да се бори за лидерския пост в Реформаторския блок и уточни, че във вторник на изнесен съвет на ръководството на ДСБ в Пловдив, ще стане ясно дали има подкрепата на партията си да претендира за поста.

В отговор на въпрос Кънев каза, че няма нищо рисково в това да се покаже лидерство, смелост и да се излъчи представител, който да се включи в лидерските предизборни битки. Той смята, че е нелепица твърдението, че Иван Костов е ментор на "Реформаторския блок".

Facebook logo
Бъдете с нас и във