Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев готов да е премиер

Председателят на ДСБ Радан Кънев обяви изненадващо, че би приел да стане премиер. Той написа това в профисали си във Фейсбук и уточни, че е разговарял с Бойко Борисов.

Ето какво написа Кънев тази сутрин:

"И тъй като положението е повече от сериозно: Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."

Преди дни Томислав Дончев, който е един от преговарящите с РБ от името на ГЕРБ, обяви, че от ГЕРБ са готови и с вариант да подкрепят правителство с техния мандат, но с премиер лидерът на ДСБ Радан Кънев.

На влизане в президентството за консултациите, Кънев отказа да коментира поста си в социалната мрежа. „Много ясно беше написано за какво става дума на база на един личен разговор”, лаконичен беше той пред журналисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във