Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: "Демократична България" може да е стабилна алтернатива в българската политика

"Ние сме много добър отбор и с резултата от изборите за Европейски парламент отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори", коментира ген. Атанас Атанасов от "Демократична България" при откриването на брифинга в централата на партията след изборите за Европейски парламент.

От обединението считат резултата от изборите за задоволителен и смятат, че той ги превръща в политически фактор. Резултатите от евроизборите дават добра изходна позиция за вота през есента - за местната власт, смята и лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Той обеща, че "Демократична България" ще надгради резултата и вътрешните избори ще го докажат. По думите на Иванов резултатът ясно и ярко показва, че БСП начело с Корнелия Нинова не може да бъде алтернатива на настоящето управление. От "Демократична България" обаче могат да бъдат опонент на управляващите, защото промяната е неизбежна.

"Ние сме единствените, които се борят за промяна на българската демокрация. Затова се наричаме "Демократична България", аргументира се Христо Иванов. Той допълни, че с работата си имат воля за надграждане. Обединението храни обаче и скромност, и съзнание колко много трябва да работят.

И Христо Иванов, и Атанас Атанасов благодариха както на участниците в евролистата, така и на доброволците и активистите за неуморната работа по време на кампанията. Европа тепърва трябвало да осъзнае как да се гарантира върховенството на закона, как да отстояваме единството на континента и как да се справяме с кибератаките.

Водачът на листата Радан Кънев заяви амбиция "Демократична България" да са стабилна алтернатива в българската политика. Той също подчерта, че няма време за почивка и "всички разбираме, че вече сме в кампания за местните избори". Кънев повтори извода от изборите за Европейски парламент, че БСП не може да бъде алтернатива на ГЕРБ. На въпрос как ще работи с депутатите от ГЕРБ, с които ще са заедно в Европейската народна партия Кънев отговори, че ще работи за промяна на ЕНП и "все така критично към ГЕРБ". Той ще работи и за друга политика по отношение на нелегалната миграция, за включване на българските граждани в електронното гласуване и други.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във