Банкеръ Weekly

Общество и политика

Радан Кънев: България няма да бъде шеста глуха за европейската политика

Реформаторският блок няма да търси съюзници измежду големите политически формации у нас. Блокът даде своите заявки за изборите на 25 май на откриването на предизборната кампания, което бе дадено днес на открито в столична Градска градина.

"В избора, който ни предстои, БСП не може да ни бъде съюзник, двете листи на Делян Пеевски - също. За онези, които си откриха кампанията в Москва, изобщо няма да говоря. Днешната парламентарна опозиция в България също не може да ни бъде съюзник в тази борба", заяви говорителят на реформаторите Радан Кънев . Освен ясното разграничение и дадена заявка за различна от сегашната водена политика, Кънев отправи послание и частта от българското общество, която няма да упражни правото си на глас по време на евроизборите : "Бедността, корупцията, мафията, енергийната зависимост, беззаконието и гнилоча на съдебната система са си тук. Ако ние не излезем и не направим избор, избираме същото".

Петият в листата на реформаторите и лидер на Българският земеделски народен съюз Николай Ненчев , пък изказа своите опасения за фалшификация на предстоящите избори и се обяви против комунизма. "Не мога да позволя и да простя на българските комунисти. Убеден съм, че днес българските комунисти, независимо как се наричат, не са по-различни от тези от 1944 година", заяви той. Ненчев обаче подчерта, че не е против руснаците: "Ние сме на страна на руския народ, но на този, който е по площадите и воюва срещу режима на Путин ".

Вторият избор на Реформаторския блок в листата Светослав Маринов пък заяви, че от състоялата се непосредствено преди събитието среща с кандидатът на Европейска народна партия за председател на Еврапейската комисия, е станало ясно че приоритетите на блока съвпадат напълно с тези на Юнкер.

Реформаторите обясниха, че символът им е синьо блокче от конструктор. То е символ на нова конструкция с идеи за съзидание и структура, която надгражда. Предизборният концерт премина под звуците на група "Фондацията", в чийто състав са видните български музиканти и певци Кирил Маричков , Дони , Иван Лечев , Славчо Николов и Венко Поромански.

 

Мая Иванова

Facebook logo
Бъдете с нас и във