Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Борисов се върти като пумпал

Борисов се върти като пумпал във външната политика, като се опитва да се хареса на всички. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред бТВ.

"Борисов каза, че ще подаде оставка, ако Цачева не бъде избрана в първия тур на изборите, но после се “увъртя” в обяснения какво е имал предвид. Той лесно приказва, а после трябва да обяснява какво е казал", каза Кънев.

Според лидера на ДСБ министър-председателят иска “да не повтори грешката с Росен Плевнелиев, който беше безпартиен“. Комунистическият манталитет на ГЕРБ трябва да разбере, че институциите са безпартийни, посочи Кънев.

Лидерът на ДСБ каза, че има прекрасно мнение за Цачева и че тя е един от най-умерените представители на управляващата партия. Според него обаче тя по никакъв начин не се е показала като десен кандидат или някой, който може да се възпротиви на партийната линия. "Аз съм водил лични разговори с г-жа Цачева, в които е давала подкрепа на Христо Иванов за съдебната реформа, и остро е критикувала договорките на Цветанов с ДПС, които попречиха тя да се случи. Но какво й натисна пръста? След това тя отиде в Китай и каза, че съдебната реформа е завършена", разказа Кънев.

"След кандидатурата на Цачева на терена на България има само един ясно израз е десен, реформаторски кандидат, който говори няколко чужди езика. За да разбираш от международна политика само български и руски не стигат“,  обясни председателят на ДСБ. "Путин обяви, че излиза от ядреното разоръжаване, ако НАТО не се върне до състоянието си от  2000 година, тоест България да напусне НАТО, да загуби всички гаранции за националната си сигурност. Ден по-рано господин Ердоган заяви претенции към границите. В тази ситуация отговорността на управлението е много далеч от това Цветанов и Борисов да си покажат мускулите и да си разменят часовниците. На всички е ясно, че г-жа Цачева няма нужните качества", обясни Кънев.

“Трайков е най-младият, най-добре подготвеният, най-добре изглеждащият", допълни той. Според него на балотаж ще са Цачева и Трайков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във