Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Ако Костов разсъждаваше като Борисов, нямаше да сме в ЕС и НАТО

Дааа, разбирам логиката "Такива са обществените настроения".  Разбирам и аргумента "Той Бойко затова е на власт, а вие сте на кучето в г*за - защото знае да не рита срещу ръжен..." НО... Ако преди почти двайсет години Костов беше разсъждавал по тази логика, България нямаше да е член на ЕС и НАТО. И днешният проблем изобщо нямаше да съществува, защото нямаше да стои въпросът за солидарност със западните партньори. Защото нямаше да имаме западни партньори...Това написа зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук по повод решението на правителството да не гони руски дипломати. 

"В политиката има моменти на избор. Когато на едната везна е собствената ти популярност и рискът да попаднеш на кучето в г*за, а на другата са националните интереси и сигурността на поколенията след теб, рискът държавата и нацията, за които си поел отговорност, да попаднат... аре да не се повтарям. The darkest hour, такива работи.

И тук идва голямата разлика между политика и държавника, за която иначе е лесно да дъвчем думички.

И нещо за Бойко - да знаеш, че народите не помнят тия, на които ръкопляскат. Ще ти забравят всички остроумни лафове, и всичките разбити "магистрали и естакади", и председателството с псевдоремонта на НДК, и него ще забравят. Ама шубето ти ще се помни, заедно с резултатите от него", написа Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във