Банкеръ Daily

Общество и политика

Работният ден на депутатите продължи едва 22 минути

Петъчното заседание на парламента продължи само 22 минути. На работа дойдоха 189 народни представители, а единствена точка в дневния им ред бе парламентарният контрол.

Заседанието започна с декларация на парламентарната група на "БСП за България". Социалистите поискаха преразглеждане и увеличение на бюджета на здравната каса. Според депутата Георги Михайлов не е приемливо едни болници да получават по-голямо финансиране за сметка на други. Михайлов даде пример с "Пирогов", където финансирането било намалено с 800 хиляди лева.

След това министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговори на въпрос на Красимир Янков от БСП за състоянието на съоръженията по границите на България и готовността за противодействие на нелегалната миграция. По думите му няма притеснения заради мигрантския натиск.

Министърът каза, че около 21 км ограда по границата предстои да бъде построена, а към други 30 км, които вече са изградени, все още няма прилежащи пътища. Това затруднява охраната, амортизира техниката. Миграционният натиск е намалял между 8 и 10 пъти, отчете Радев.

В кулоарите той коментира, че не се планира полицейско присъствие във всяко населено място, а сега се обмисля как да бъдат разположени силите на реда, за да могат да реагират бързо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във