Банкеръ Daily

Общество и политика

Работници от "Винпром Карнобат: Акцията облагодетелства "Винпром Пещера"

„С тази показна акция се защитават нечии корпоративни интереси, изземване на този бизнес. Облагодетелства се нашият най-голям конкурент на пазар - „Винпром Пещера“. Това са нашите догадки“. Това каза днес пред БНР Жанет Димова - председател на Инициативния комитет на работещите в заводите на Миню Стайков.

„Държавата иска да ни смачка“, смята тя.

На територията на „Винпром Карнобат“ работата започва веднага, след като снощи Районният съд в Карнобат отхвърли искането на Агенция „Митници“ заводите да останат затворени още 60 дни, за да продължи разследването, заяви Димова

„Митницата лъжеше през цялото време. Те казваха: „Даваме ви право, можете да работите“, но гроздето нямаше как да се преработва. Процесът на производство е такъв, че гроздето няма как да се складира. То трябва веднага да се преработва и да се бутилира“, коментира тя.

Жанет Димова потвърди, че загубите за тези два дни са за 10 млн. лв. По думите й загубите са от съсипана продукция.

Тя не допуска да са се извършвали закононарушения без тяхно знание: „Представителите на Агенция „Митници“ всяка година имат присъствие и извършват своите проверки. От всяка проверка има изготвени протоколи. Такъв натиск не е имало“.

По думите й частта от завода, където бе показван кран, за който се твърди, че дава възможност за източване на алкохол, без за него да се плаща акциз, не работи. Протестиращите искат да видят черно на бяло какви нарушения са констатирани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във