Банкеръ Daily

Общество и политика

Работни групи продължават срещите си за съставяне на кабинет

Със срещи на работни групи за уточняване на финалните текстове с управленски приоритети в секторните политики, продължава работата по съставяне на кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“.​

Заедно с експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ и в момента текат обсъждания по темите „Екология“  и „Правосъдие“, съобщи Националното радио, като се позова на преговарящите екипи.

Целта е оформяне на коалиционно споразумение, което да бъде подписано от лидерите на четирите формации.

Сутринта стана ясно, че и днес продължават преговорите за  съставяне на правителство с мандата на партията "Продължаваме промяната". Формациите трябва да представят своите бележки по постигнатите договорености в секторите "Туризъм" и "Електронно управление", както и в други сектори.

До края на седмицата трябва да е готово коалиционното споразумение с подробно разписани управленски приоритети. То ще бъде предложено за  подпис от лидерите на формациите, поканени за участие в управлението. Това са БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Вчера депутатът от социалистическата партия проф. Румен Гечев обяви, че има постигнато съгласие за разпределянето на постовете в бъдещия кабинет.

"Умува се сега дали ще има министерство на иновациите или ще бъде към министерство на икономиката. Ако има такова министерство, то евентуално може да промени. Така че - отворено е, но това ще е в основни линии структурата. Поне няма противоречие, аз говорих с колеги от другите групи. Това е справедлив подход. Според гласовете на избирателите, броя на депутатските места се сформира съотношението. 8:4:3:2 е това, което се получава от изчислението на тежестта на партиите в парламента", обясни той.

До този момент изявлението на Румен Гечев не е коментирано от лидерите на четирите формации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във