Банкеръ Daily

Общество и политика

Работната група е обсъдила "Топлофикация София" да стане пак държавна

Работната група за "Топлофикация София" е обсъдила идеята общинското дружество да стане отново държавно като едно от възможните решения да бъдат намалени дълговете му към "Булгаргаз". Официално предложение обаче Столичният общински съвет не е получил, обяви пред БНР председателят на съвета Георги Георгиев.

"За нас най-важно е хората да получат услугите на "Топлофикация", на първо място, да бъдат гарантирани, за да са спокойни за зимата. Не по-маловажно е, това да бъде на поносими цени, на цени, на които хората могат да си позволят, понастоящем нямаме предложения официални за промяна на собствеността. Очакваме, такъв беше и моят апел в края на срещата, конкретни разчети, предложения как и дали да се върви в тази посока, и какво всъщност ще се промени, ако това стане. Защото проблемът в случая е не кой е собственикът на "Топлофикация", а колко струва парното на хората", обясни той.

В идеята за одържавяване на "Топлофикация София" независимият общински съветник Борис Бонев видя опит проблемите на дружеството да бъдат прехвърлени на всички български граждани.

"От повече от 20 години се знае какви мерки трябва да се предприемат, за да бъде спасена "Топлофикация", но управляващите в София не си мръднаха пръстите за това. И сега е повече от очевидно, че решението им е просто да се отърват от "Топлофикация", с което всички българи от Видин до Резово сега да платят над двата милиарда натрупани задължения на "Топлофикация". Това за мен е абсолютно неправилно и показва всъщност невъзможността да се управляват големите, а и малките процеси в София", коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във